• Mercedes-Benz debutuje svoj prvý bytový dom v Dubaji!Fasáda skutočne dokáže vyrábať elektrinu a dokáže nabiť 40 áut denne!
  • Mercedes-Benz debutuje svoj prvý bytový dom v Dubaji!Fasáda skutočne dokáže vyrábať elektrinu a dokáže nabiť 40 áut denne!

Mercedes-Benz debutuje svoj prvý bytový dom v Dubaji!Fasáda skutočne dokáže vyrábať elektrinu a dokáže nabiť 40 áut denne!

Nedávno sa Mercedes-Benz spojil s Binghatti na spustenie svojej prvej obytnej veže Mercedes-Benz na svete v Dubaji.

asd

Volá sa Mercedes-Benz Places a miesto, kde bol postavený, je blízko mrakodrapu Burj Khalifa.

Celková výška je 341 metrov a má 65 poschodí.

Jedinečná oválna fasáda vyzerá ako vesmírna loď a jej dizajn je inšpirovaný niektorými klasickými modelmi z produkcie Mercedes-Benz.LOGO Trident od Mercedes-Benz je zároveň po celej fasáde, vďaka čomu je mimoriadne pútavé.

Okrem toho je jedným z jeho najväčších vrcholov integrácia fotovoltaickej technológie do vonkajších stien budovy s celkovou rozlohou približne 7 000 metrov štvorcových.Vyrobenú elektrinu možno využiť na nabíjanie elektrických vozidiel v budove.Každý deň sa vraj dá nabiť 40 elektromobilov.

V najvyššom bode budovy je navrhnutý bazén s nekonečným okrajom, ktorý ponúka ničím nerušený výhľad na najvyššiu budovu sveta.

Interiér budovy obsahuje 150 ultraluxusných bytov, s dvojizbovými, trojizbovými a štvorizbovými bytmi, ako aj ultraluxusné päťizbové byty na najvyššom poschodí.Zaujímavé je, že rôzne obytné jednotky sú pomenované po slávnych automobiloch Mercedes-Benz, vrátane sériových vozidiel a koncepčných vozidiel.

Očakáva sa, že bude stáť 1 miliardu dolárov a bude dokončený v roku 2026.


Čas odoslania: Mar-04-2024